گـُوبـــاره
 

Thursday, October 06, 2022


انقــلابِ کریپـتو؟ 


تصویر لینک

چند بار در چند روزِ گذشته در شبکه های اجتماعی فارسی زبان به گفتمانِ "انقلابِ کریپتو"، در پیوند با خیزش نوجوانانِ ایرانی برخورده ام و با آن که می دانم این انقلاب، اشاره به رویدادی رمزدار دارد، اما تاکنون نتوانسته ام بدرستی دریابم که انقلابِ کریپتو بعنوان خیزشی سیاسی چیست. هیچ یک از کسانی که در این باره گفته و یا نوشته اند، اشاره ای به تعریف ویژگی های این انقلاب نکرده اند و تنها به این نکته بسنده کرده اند که کریپتو، مفهمومی در گستره ی بلاکچین (Blockchain) است و روندها و رویدادهای آن چیستانی و رازآلود است و تنها کسانی که با این حوزه سروکار دارند، از آن سردرمی آورند. گفته اند که در فرهنگنامه های سیاسی و فهرستِ نامِ انقلاب ها و ایدئولوژی ها دنبال تعریف این انقلاب نگردید و با تئوری ها و سنجه های آشنا و رایج، به ریشه یابی آن نپردازید. اما بدانید و آگاه باشید که این انقلاب، راهکاری نوین برای نونهالانِ امروز است که با اینترنت به جهان آمده اند و اهالی آنلاینِ شبکه های اجتماعی هستند. برخی ساکنِ کوی اینستا هستند و گروهی در برزن واتزاپ و تلگرام و جاهایی از این دست که این روزها جوانانِ "کول" در آنها می پلکند.

برای من، انقلاب کریپتو (Crypto Revolution) نام کتابی ست که دو جوان امریکایی بنام های؛ برآیس پُل و آرون ملونی در سال 219 منتشر کردند. این کتاب، آینده نگاری و پیش بینی روندِ رویشِ رمزارز و اهمیت آن در اقتصاد است. (1) اگرچه نویسندگانِ این کتاب، به بازتاب های نقش رمزارزها بر سیاست و فرهنگ نیز اشاره کرده اند، اما راهکاری برای براندازی و خیزشِ همگانی پیشنهاد نکرده اند. این کتاب دربرگیرنده ی گمانه هایی درباره اهمیت ارزهای رمزدار در جهان آینده است و نویسندگان آن، خود از دست اندرکارانِ داد و ستد در بازار این گونه ارزها هستند و پیداست که آنچه نوشته اند، با اندکی بازار گرمی و خوش بینی و امید همراه است.

اما در پیوند با آنچه امروز ایران می گذرد، این نکته که تکنولوژی بلاکچین را می توان در نبردهای مدرن بکار گرفت، بسیار آشکار است. اما این که نوجوانان دهه ی هشتادی ایران که بیش از هشتاد درصد آنها کمتر از 18 سال دارند و هنوز کودک پنداشته می شوند، بتوانند از این تکنولوژی، نگرشِ انقلابی تازه ای همراه با استراتژی مبارزه و رویارویی با حکومتی دیکتاتوری بسازند، با هیچ سنجه ی خِرَد پذیری جور در نمی آید. انقلاب، واتابِ گفتگوی کورها با لال هاست، که چون به جایی نمیرسد، به خیزش و خشم و خشونت راه می برد. روندی خودبخودی و پیش بینی ناپذیر. می خواهم بگویم که انقلاب "کردنی" نیست که کسی یا گروهی برای آن برنامه ریزی کنند. رویدادی ناگهانی و آنی و انفجاری مانند زلزله و سیل و سونامی. اگرچه این رویداد لگاریتم شکل دهنده ی خود را دارد، اما هنوز ابزاری برای پیش بینی زمان آن ساخته نشده است.
...............
https://www.amazon.co.uk/Crypto-Revolution-GUIDE-FUTURE-M...

https://crypto101podcast.com

بـازگشـت




Post a Comment
Comments: Post a Comment
Free counter and web stats blog counter
seedbox vpn norway